Kilo Verme Diyeti - Estetik Uzmanı - Estetik Güzellik Merkezi - İstanbul Estetik Uzmanı - Burun Estetiği - Dudak Dolgusu

Kilo Verme Diyeti

Kilo Verme Diyet Modeli

Diyetisyen Elif Bozyel, sağlıklı kilo verme konusunda uzmanlaşmış bir isimdir. Bozyel'in yaklaşımı, bireysel ihtiyaçları dikkate alarak kişiye özel beslenme programları oluşturmak üzerine odaklanır. Bilimsel temellere dayanan yöntemleriyle, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimsetmek ve kalıcı sonuçlar elde etmek hedeflenir. Bozyel'in danışanlarıyla empatik bir iletişim kurarak destekleyici bir ortam sağladığı bilinir. Beslenme alışkanlıklarını, yaşam tarzını ve hedeflerini göz önünde bulundurarak, dengeli ve çeşitli bir diyet programı oluşturur. Elif Bozyel'in yönlendirmesiyle, kilo verme süreci sağlıklı, bilinçli ve başarılı bir şekilde yönetilir.

Kilo Verme Diyet - Göktürk Diyetisyen - Diyetisyen Elif Bozyel
Kilo Verme Diyet - Göktürk Diyetisyen - Diyetisyen Elif Bozyel
Kilo verme üzerine neredeyse her gün yeni bir diyet modeli ile gündeme gelmektedir. Konu kilo verme olunca haliyle bu diyet modelleri bireylerin hemen ilgisini çekmektedir. Çoğu birey kolay uygulanabilir ve hızlı kilo verdiren diyet modelleri arayışındadır. Bu diyet modellerine her gün bir yenisinin eklenmesi kafa karıştırıcı olmakta ve hangisinin daha etkili olduğu ile ilgili soru işaretleri yaratmaktadır. Hızlı kilo kaybını hedefleyen birkaç diyet modeli aşağıda ayrıntılarıyla anlatılacaktır.

Omad Diyeti

İngilizce One Meal A Day kelimelerinin baş harflerinden adını alan OMAD Diyeti tek öğün beslenme anlamına gelmektedir. Ne yediğine ve ne kadar yediğine önem verilmeden tüketim yapılır. Hangi saate geleceği en önemli noktadır. Bu diyetten kilo verme anlamından en büyük faydayı görmeniz için güneşin en tepede olduğu öğlen saatlerinde yapmak en mantıklısıdır. O öğün yaklaşık bir, bir buçuk saate sığdırılır. Geriye kalan günün 23 saatlik diliminde katı bir açlık dönemi yaşanır. Yeme miktarında kısıtlama yoktur.

Omad Diyeti - Diyetisyen Elif Bozyel
Omad Diyeti - Diyetisyen Elif Bozyel
Erkekler için daha uygun bir diyet şeklidir. Çünkü kadınlarda menapoz öncesi dönemde hormon salınımlarını değiştirdiğinden önerilmemektedir. Tek öğün beslenme, uzun saatler açlık yaşama doğurganlık dönemindeki kadınların adetlerinin kesilmesine sebep olabilir. Uzun açlık dönemleri açlık tokluk mekanizmalarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Açlık-tokluk mekanizmalarındaki hassasiyet artar. Tek öğüne rağmen uzun süreli tokluk sağlanır. Açlık-tokluk hassasiyetinin artışıyla kilo kaybında ve insülin direncinde iyileşme, trigliseridlerde düşüş ve iç yağlanmada azalma görülür.

Su Diyeti

Su diyeti uzun süre sürdürülebilir bir diyet değildir. Uzun dönemde metabolizmayı yavaşlatır, vücudun ihtiyacı olan besin ögelerini sağlamadığı için direnci düşürür. Fayda görebilmek için ayda bir kere 3 gün yapılabilir. Minimum 48 maksimum 72 saat olarak düşünülebilir.

Su Diyeti - Diyetisyen Elif Bozyel
Su Diyeti - Diyetisyen Elif Bozyel
Vücudu strese sokar, kıtlık periyodu yaratır. Vücutta yaratılan küçük stresler, hayatta kalma çabasını artırır. İlk 72 saat içerisinde Growth hormon (GH-büyüme hormonu) artarken uzun süreli açlıklarda tam tersi azalma gösterir. Vücut bu açlıkta yağları yakmanın yanı sıra, iyi çalışmayan hücreleri de parçalayacaktır. Özetle kısa süre uygulanan su diyeti vücudun yağ yakma kapasitesini artırır, vücudu şaşırtır, hücresel düzeyde bir temizliğe yardımcı olur ancak uzun dönem olumsuz etkileri nedeniyle uygulama süresine ve sıklığına çok dikkat edilmelidir.

Ketojenik Diyet

Öncelikle epilepsi hastalarının tedavisi için kullanılan bu diyet modeli sonradan kilo verme üzerine etkileri sebebiyle dikkat çekmiş ve uygulanmaya başlamıştır. Günlük karbonhidrat alımının kısıtlandığı, yağdan ve proteinlerden gelen enerjinin artırıldığı diyet modelidir. Bu diyette karbonhidratlar günlük alınması gereken kalorinin %5’ini oluşturur. Klasik ketojenik diyette protein orta derece ve avokado, ceviz, zeytin gibi yağlar yüksek oranda kullanılır. Diyette yüzde 75 oranında yağ, yüzde 20 oranında protein bulunur.

Ketojenik Diyet - Diyetisyen Elif Bozyel
Ketojenik Diyet - Diyetisyen Elif Bozyel
Ketojenik diyetin bir başka çeşidi olan yüksek proteinli ketojenik diyette ise %35 oranda protein, %60 oranda yağ ve yine %5 oranda karbonhidrat bulunur. Diyetin temeli karbonhidrat kısıtlamasına dayanır ve bu ketozise yol açarak hızlı kilo kayıplarını beraberinde getirir. Ancak uzun süre sürdürülebilir bir diyet değildir ve üç ayın üzerinde uygulanması önerilmez.

Kilo Verme Diyeti için İletişim

kilo verme diyeti ile ilgili daha detaylı bilgi almak için uzun yıllardır danışanlarına hizmet veren Göktürk Diyetisyen Elif Bozyel ile iletişime geçebilirsiniz.

Adres:

Göktürk Mahallesi Göktürk Caddesi No:43/A Göktürk Eyüp Sultan İstanbul

Telefon:

0 532 686 11 11

0 212 812 96 96

Online Diyet

1 yorum

  1. Diyetisyen Elif Bozyel, sağlıklı kilo verme konusunda uzmanlaşmış bir isimdir. Bozyel'in yaklaşımı, bireysel ihtiyaçları dikkate alarak kişiye özel beslenme programları oluşturmak üzerine odaklanır. Bilimsel temellere dayanan yöntemleriyle, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimsetmek ve kalıcı sonuçlar elde etmek hedeflenir. Bozyel'in danışanlarıyla empatik bir iletişim kurarak destekleyici bir ortam sağladığı bilinir. Beslenme alışkanlıklarını, yaşam tarzını ve hedeflerini göz önünde bulundurarak, dengeli ve çeşitli bir diyet programı oluşturur. Elif Bozyel'in yönlendirmesiyle, kilo verme süreci sağlıklı, bilinçli ve başarılı bir şekilde yönetilir.


    YanıtlaSil